magento

HOD haalt dubbele cijfers tegen OZ MC3

Toegevoegd op 23 mei 2009 om 00:00 door Bart Hovens
Whatsapp Facebook Twitter


HOD haalt dubbele cijfers tegen OZ MC3
Op zaterdag 23 mei speelde HOD MC1 de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen OZ MC3. Dit team heeft weinig te zoeken in de 1e klasse en beleefde een zware tweede helft van het seizoen. Eerder won HOD met 0-9 bij OZ, dus het was de ideale tegenstander voor HOD MC1 om het al geweldige seizoen om een mooie manier af te sluiten.

HOD begon sterk en al binnen enkele minuten had Annefleur haar jacht op Meerle in de strijd om de topscorerstitel geopend. Twee keer stond ze op de goede plek om de bal het laatste zetje te geven, waardoor HOD snel een 2-0 voorsprong nam. HOD wilde snel duidelijk maken hoe de verhoudingen lagen en schroefde het tempo op. De sterk spelende Frederique maakte de 3-0, na een mooie actie en niet veel later stond een mooie actie van invalster Jolien aan de basis van de treffer van Mei Ying, 4-0. Snel was duidelijk dat HOD kon uitlopen naar een monsterscore. Invalster Maud maakte, al snel na de 4-0, met haar backhand de 5-0, waarna het de beurt was aan Meerle om haar naam op het scorebord te zetten. Vlak voor rust werd het zo zelfs 7-0, toen een mooie strafcornervariant door Fransie en Meerle bekroond werd met een doelpunt.

Na rust wilde HOD wel, maar had het warme weer invloed op het spel. HOD bleef verzorgd hockeyen en uiteindelijk ging de strafcorner ook wat beter lopen. Een slag van Meerle werd door Mischa aangeraakt (8-0) en even later stond Mischa weer aan het einde van een andere variant (9-0). Nu HOD zo dicht bij de dubbele cijfers kwam, gooide MC1 nog even alles in de strijd. Op de lijn maakte OZ shoot, waardoor Meerle opnieuw een strafbal mocht nemen. Feilloos wist ze deze kans te benutten, waardoor HOD op 10-0 kwam. Nadat deze stand was bereikt, mocht Hanne nog even in de spits acteren. HOD verdiende een strafcorner en voor deze gelegenheid mocht Hanne deze inslaan. Vakkundig speelde ze de eerste loper uit, om hard met haar backhand de 11-0 binnen te slaan.

Zo was deze wedstrijd een leuke afsluiting van een geweldig jaar. HOD eindigde als 2e in de poule, achter kampioen Venlo. Een keurige prestatie na een jaar met eigenlijk alleen maar hoogtepunten. Komende weken staan de selecties op het programma voor volgend seizoen, waarna HOD MC1 nog een keer gaat knallen op 13-14 juni op het toernooi in Scoop!

Woman of the match: Frederique

Overige uitslagen:
Concordia MC1 - Venlo MC1 3-0
Nuenen MC1 - Eindhoven MC1 2-3
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento